,

‘Ik wil wel, maar ik wil niet lang vliegen’

Veel mensen willen wel meer zien dan de binnen een paar uur bereikbare bestemmingen in Europa, maar zien op tegen een lange vliegreis alsof ze een blindedarmoperatie moeten ondergaan. Meestal gaat het niet eens over een echte lange vliegreis, zoals naar Australië, maar een oversteekje over de Atlantische Oceaan. Wat maakt het uit of je drie uur vliegt of tien uur om eens wat anders te eten dan tzatziki met olijven?

Niks. Precies wat de meeste mensen doen tijdens een vlucht: niks. Tien uur lang niks doen is lastiger dan drie uur lang niks doen. Een uurtje praten, een uurtje muziek luisteren, je een uurtje kapot vervelen en hey we zijn er bijna. Maar als je deze riedel hebt afgewerkt en je moet nog zeven uur terwijl je nog niet eens op de helft bent, is dat voor de meesten psychologisch niet te behappen opgesloten op 10 kilometer hoogte.

Grappig dat het voor de crew slechts een doodnormale werkdag is. Gelukkig maar, we hebben weinig aan een hyperventilerende piloot. Maar mensen die dagelijks acht uur lang zitten, aangelengd met een autorit en zitpauze, kunnen dat opeens niet in het vliegtuig. Het is onze dierlijke vluchtdrang: op kantoor mag je niet weg, maar kan je wel weg, in het vliegtuig mag je niet weg, maar kan je ook niet weg.

Lang vliegen tips

Een persoonlijk samengesteld entertainmentprogramma biedt soelaas: muziek luisteren, lezen, bezienswaardigheden voorbereiden, praten, filosoferen, gamen, het b-film pakket gadeslaan en kan je jezelf echt niet vermaken, vraag dan je werkgever om een speciale vlieg-werkdag in ruil voor extra vakantie-uren.

Je ergeren aan medepassagiers is ook een uitstekend tijdverdrijf. Brullende vakantiegangers die denken dat ze in de kroeg zitten, de voorbuur die niet weet welke stand nou het lekkerste zit, gezinnen met krijsende kinderen en de verkoop van taxfree producten waar nooit een einde aan komt.

‘Dames en heren, zo meteen komen wij nog even langs met de mogelijkheid om taxfree producten aan te schaffen’.

Laatste kans! Hoe lang duurt het voordat je weer gaat vliegen? Precies!

Tot slot kan je je nog even ergeren aan de mensen die gaan klappen bij de landing.

Verder is vliegen gewoon verschrikkelijk met wachten als toverwoord terwijl je nooit echt lekker zit, maar het walhalla vergeleken met hoe onze voorouders reisden, die weken zo niet maanden per schip of paard en wagen onderweg waren voordat ze arriveerden. Als ze al aankwamen tenminste en geen schipbreuk leden of op bloederige wijze werden beroofd.

Een luxeprobleem is geen probleem. Word een langvlieger.

2 reacties op “‘Ik wil wel, maar ik wil niet lang vliegen’”

 1. Jerry van Vreeswijk avatar
  Jerry van Vreeswijk

  Ha Jenny,

  Ik haat vliegen dus per cruise prima alternatief.

  Mee gemaakt:Op weg naar Curacou(sorry ben niet handig hier in) landing Ierland dronken Arubaan dreigde met Bom heeft 2 jaar gekregen.In Curacou koffer drie dagen later want In Ierland wachten op nieuw vliegtuig uit Amsterdam koffers bleven in Viegtuig waar we in zaten en met baggage terug moet naar SCHIPHOL. Dit was met Arke toen dat nog geen Tui was.

  Mee gemaakt:Op Bali aardbeving en we zaten in hoogste hotel.

  Op Greneda(Carribean)net weg inval Amerikanen.

  Toch blijven wij veel Reizen als je wil weten wie ik ben vraag maar aan Harri oud collega van mij bij de ANWB

  1. Jenny Theirlynck avatar
   Jenny Theirlynck

   Ha Jerry,

   Je hebt inderdaad aardig wat pech gehad. Tot nu toe ben ik er altijd goed vanaf gekomen, op een dronken Brit op het vliegveld van Egypte en een beroving van wat dollars in Tanzania na, maar uitgesmeerd over 20 jaar.

   Ik zal Harri eens vragen naar jou!

   Groet,

   Jenny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *