,

Don Corleone maakt plaats voor Godmothers

Italië.blog.nl, augustus 2009

godmothers napelsWaar is de tijd gebleven waarin de vrouwen van maffiosi mooi, ingetogen en dienstbaar op de achtergrond bewogen en de mannen ondersteunden?

Maffiafilms, ‘Gomorra’ daargelaten, blijken ons al die tijd genept te hebben met hun mooie, strak in het pak gestoken mobs met perfecte haircut en de ranke, glimlachende vrouwtjes in sexy jurkjes. De ‘Godmothers’ van de Napolitaanse Camorra zijn in opkomst!

“Het aantal vrouwen met een leidinggevende rol in de Camorra groeit”, vertelde Gaetano Maruccia, commandant bij de carabinieri in Napels, aan de The Associated Press. Godmothers zijn in opkomst in de rangorde van de Camorra, de Napolitaanse maffia. Nu de staat terrein wint en steeds meer mannelijke maffiosi achter tralies zet, nemen de vrouwen hun rol over. De vrouwen staan bekend onder namen als “Fat Cat” en “Tomboy.”

De Godmothers hebben altijd al een belangrijke rol gespeeld in Camorra families, soms schoten ze al moordend naar de top. Hun smeulende macht dreef hen gewapend en al de straat op. Nu regeren ze hun gezin met ijzeren hand, voeden de kinderen op en koken pasta.

Geschreven voor: Italië.blog.nl, 24 augustus 2009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *