,

Geld dragen naar Griekenland – Klein-Rusland (2)

russische vrouwen‘Wel leuk om al die wijven in bikini te zien hè?’
‘Ja hè.’
‘Die blonde daar is wel een heet wijf.’
‘Ja hè.’
We grinnikten. De twee grijzende Russen keken elkaar vragend aan.

Op zoek naar een nieuwe zwemgelegenheid, waren we die ochtend de heuvels afgedaald. Een activiteit die veel hotelgenoten teveel moeite was. Maar hé, waarom zou je in hemelsnaam een dure scooter huren als er zo’n reuze gezellige barman tot je beschikking staat? En dus waren Barry’s barkrukken fulltime bezet door dikke konten en bierbuiken. Tijdens ons ritje naar het lonkende water spotten we tientallen in het Russisch geschreven menukaarten, billboards waarop Russische koeienletters bont aanprezen en een aantal Russische winkels. Ook dit land was al belegerd door de russenplaag. Niet geheel verrast belandden we op een strand met negentig procent Rus.

Een in witte bikini gehesen Russin flaneerde voor de zoveelste keer voorbij, haar ogen op het publiek gericht. Echt mode onder Russinnen was een bikinibroekje dat via de buik vastgemaakt zat aan het topje, zoals je dat bij Nederlandse vrouwen twintig jaar geleden ook zag. Het stereotype Russengedrag was slechts in verdunde versie aanwezig. De oudere generatie had duidelijk nog wel een wij zijn speciaal want wij zijn op vakantie-attitude over zich, de jeugd keek wat conventioneler uit hun ogen. De witte bikini schoof weer voorbij, nu sneller en in bezit van handdoek en tas. Verderop streek ze neer bij een man.

‘Wel leuk hier hè?’
‘Ja hè.’
Omdat we onze strandlakens vergeten waren lagen we op onze hotelhanddoeken, iets wat ook al niet was toegestaan. Soms dachten we Barry achter een palmboom te zien wegschieten. En tijdens het zwemmen voelde het nu en dan alsof er iemand aan ons been trok.

De zon zakte en strijklicht overgoot Klein-Rusland. Een in Braziliaanse bikini gestoken Russische schone rees op en paradeerde richting de rotsen, gevolgd door een gezette vriendin met camera. Natasja nam plaats op een rotsblok, legde een been over een ander rotsblok en schudde haar blonde lokken naar achteren. De vriendin begon fanatiek te klikken. Uitdagende poses wisselden elkaar af op rotsblokken, zand en in water. Tussendoor controleerde Natasja de camera, schudde dan haar hoofd en snauwde aanwijzingen. Voldaan over deze nieuwe serie foto’s voor Facebook en andere datingsites heupwiegde Natasja terug richting handdoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *