,

Hippe kleinzoons maffiabaas John Gotti

Italiëblog.nl, maart 2009

De laatste Don

De charismatische John Gotti maakte carrière binnen de Gambino maffiafamilie. Nadat hij zijn trouw had bewezen aan la famiglia ruimde hij de hoogste baas, Paul Gambino, uit de weg en nam diens plaats in. Hij verscheen zelfs op de cover van de Time, maar de politie kon nog niks bewijzen. Totdat de meest gehate man binnen de Cosa Nostra, Sammy Gravano (ook wel Sammy the Bull genaamd wegens zijn vechttechnieken) de hele familie verraadde in ruil voor strafvermindering. John Gotti overleed in 2002 aan keelkanker, maar liet drie plaatjes van kleinzoons na: De ‘Hotti Gotti’.

Hotti Gotti

De drie kleinzoons van de overleden maffiabaas zijn immens populair in Amerika. Ze hebben hun eigen website en er is zelfs een Real Life Drama aan hen gewijd: Growing Up Gotti. Op deze site kun je onder andere een Gotti aankleden en jouw favoriet ontdekken. Ook is het mogelijk via je mobiel op de hoogte te blijven van het leven van de Gotti’s. Dat ze zoveel aandacht ontvangen is niet zo gek. De jongens zien eruit alsof ze rechtstreeks uit een boekje zijn gestapt. Vermoedelijk worden ze dan ook alom aanbeden door hordes jonge meiden. Wie is wie?

Carmine Gotti is 19 jaar en de oudste van de drie. Een wat verlegen New Yorkse student. Hij doet tevens aan basketball en houdt zich bezig met mode, auto’s en muziek. Hij tekent en heeft de ambitie muziekuitvoerende te worden of schrijver, net zoals zijn moeder.

John Gotti is 18 jaar en dit jaar begonnen met zijn studie. Net zoals zijn grotere broer wil hij het beste van het beste in zijn kledingkast en handhaaft hij zijn verschijning uiterst zorgvuldig. Maar evenals zijn jongere bloedverwant is hij bovenal een serieuze voorname student. John heeft zijn leven al uitgestippeld: Een rechtenstudie, een minor in communicatie (voor de sociale vaardigheden), en daarna bedrijfsjurist worden.

Tot slot de jongste, Frank Gotti, nog maar 15 jaar oud en al auteur van ‘The Gotti Diet’. Hierin stelt hij zijn zoektocht naar gewichtsverlies voor de serie ‘Growing Up Gotti’ te boek. Ironisch genoeg is hij ook een geweldige kok en hoopt hij op een dag zijn eigen restaurant te openen. Ondertussen is deze sportieve en serieuze student van plan business management te gaan studeren.

Moeder Victoria

Dochter van John Gotti en moeder van de drie adonisossen. Victoria heeft al een hele carrière achter de rug: Entertainment correspondente, filantrope en roddel columniste. Haar werk heeft haar veel waardering opgeleverd. Victoria werd Woman’s Writers Guild ‘Writer of the Year’ en ontving twee ‘Outstanding Humanitarian’ medailles voor haar werk over vrouwelijke gezondheidskwesties. Maar naar eigen zeggen kan geen enkele baan op tegen de opvoeding van haar zoons. In hun levens gebeurt meer dan in elk verhaal dat ze ooit zal schrijven.

Geschreven voor: Italiëblog.nl, 9 maart 2009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *